Davidson House

← Back to Porfolio

← Back to Porfolio

Davidson House

Reading, UK 2018

Built by Argent in 2003, Davidson House is one of Readings most prominent offices. In 2011 the building was purchased by Schroder and in 2018, with the intention of bringing it to market, Schroder approached architects dn-a with a brief to transform the exterior entrance and ground floor reception and atrium spaces.

Working closely with dn-a, Light Bureau focused on the new key elements that the architects introduced to the scheme, in particular the extended glass portal clad in timber slats. The slats continue into the exterior walkway through to the rear of the building and the same material is used in the reception space on the desk and soffits. The transformation is really effective, giving the building a much-needed lift in terms of quality and at once refreshing the user experience.

By subtly lighting the timber with warm colour temperature light sources, the legibility and after-dark image of Davidson House is greatly enhanced.

Client: Schroder
Architect: dn-a