CMS Cannon Place

← Back to Porfolio

← Back to Porfolio

CMS Cannon Place

High profile law firm CMS Cameron McKenna have moved from their old office space, which they had outgrown after having occupied it for nearly 20 years, to a new office space with a modern design that reflect the company’s ethos. In line with this, all of the lighting products used were LED or low energy lamps, so that a beautiful design did not come at the expense of energy efficiency or maintenance.

The main theme of the design was to create a welcoming client centric space, which reflected a core value of CMS. As part of this theme, the client facing areas created are places where clients can work before or after meeting. The lighting supported this desire, through creating task areas within the reception and more subdued relaxing spaces to decompress before or after meetings. Light Bureau’s approach was to integrate lighting into the architecture, adding light only where needed. This helped to enhance the sculptural qualities of the reception desk and seating unit whilst avoiding reflection in the specular and mirror finished surfaces. A lighting detail of diffuse reflected light was integrated into the two sculptural staircases that connect all the floors of CMS and are visible from the main building atrium and lifts.

CMS see their business as representing four market sectors; meeting rooms clustered around four ‘Hub’ areas represent each of their key markets. Lighting was used to give each of these hubs a distinct atmosphere and help to differentiate the sectors. In the meeting rooms, the design is confident, placing emphasis on select wall surfaces, where display is needed, and to the table, avoiding excessive general lighting where it served no functional purpose.

Client: CMS Cameron Mckenna
Architect: MCM Architecture, KKS Strategy